Hoe werkt het?

Vraag!

Hoe vaak heeft u het afgelopen jaar de tussenpersoon van uw AOV gesproken? Weinig? Rechtvaardigt dit dan wel de vergoeding die uw tussenpersoon rekent voor het beheer van uw AOV? Vaak bieden verzekeraars de AOV alleen aan via een tussenpersoon. De tussenpersoon helpt u bij het kiezen en beheren van een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Vervolgens betaalt u via de vezekeraar aan uw tussenpersoon tot 20% provisie per jaar.

Als u vindt dat deze vergoeding niet gerechtvaardigd is, dan biedt Het Bespaarhuis u nu de mogelijkheid om gemakkelijk en tegen lage kosten met uw AOV over te stappen van tussenpersoon.

Bij een overstap van tussenpersoon wijzigt er niets aan de (polis)voorwaarden van uw AOV. U stapt alleen over van tussenpersoon, twee handtekeningen en het is geregeld.

 

Kan het ook anders?

Het Bespaarhuis doet dit anders en rekent 0% provisie voor een AOV. Wij zullen ervoor zorgen dat uw verzekeraar zo snel mogelijk de premie verlaagt (omdat ze geen provisie meer aan de tussenpersoon hoeven te betalen). Vervolgens betaalt u alleen Het Bespaarhuis een jaarlijkse vergoeding om de polis te administreren en u te kunnen helpen bij een onverhoopte claim.

 

Wat zijn de kosten dan?

Voor het overnemen van uw lopende AOV rekenen wij eenmalig een vergoeding van € 75,00. Daarnaast brengen wij voor het beheer van uw AOV een jaarlijkse vergoeding van € 69,00* in rekening. Deze gaat in vanaf de 1ste van de volgende maand dat u ons heeft aangesteld als uw adviseur, maar wij incasseren deze vergoedingen pas nadat de polis daadwerkelijk provisievrij is gemaakt.  Met andere woorden: pas wanneer wij hebben bereikt wat wij u beloven, zult u van ons de eerste factuur ontvangen.

*) Prijspeil 2014, dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.

 

Hoe doet Het Bespaarhuis dit?

Wij draaien het om. In plaats van de tussenpersoon jaarlijks een groot bedrag aan provisie te betalen (via de verzekeraar), betaalt u ons alleen wanneer u ons echt nodig heeft. Om de jaarlijkse kosten voor u zo laag mogelijk te houden hanteren wij in onze bediening aan u de navolgende uitgangspunten:

*) Lees meer over execution-only in onze dienstenwijzer

 

Welke verzekeraars kunnen deelnemen?

Nagenoeg met alle Nederlandse verzekeraars die met tussenpersonen werken, hebben wij een samenwerking mee. In ieder geval de navolgende verzekeraars vallen hieronder:

Uitgangspunten

Wanneer u ons opdracht heeft gegeven met uw lopende AOV over te stappen van tussenpersoon naar Het Bespaarhuis hanteren wij de navolgende uitgangspunten:

  1. De provisie vervalt (en de premie van uw verzekering wordt dus lager) per contractvervaldatum. Dit is dus afhankelijk van de afspraken die u heeft gemaakt met uw verzekeraar. Wij zullen u spoedig informeren welke datum dit exact is.
  2. Wij incasseren de vergoeding pas als de polis provisievrij is gemaakt. Wij schieten de kosten dus voor.
  3. Als uw polis onderdeel uitmaakt van een mantel is het niet altijd mogelijk om uw AOV via Het bespaarhuis voort te zetten.  In dit geval retourneren wij kosteloos uw opdrachtbevestiging.

 

Wat doen wij voor de jaarlijkse vergoeding van € 69,00?

Uiteraard willen wij u wel informeren wat belangrijke aandachtspunten zijn met betrekking tot uw AOV. Is uw AOV bijvoorbeeld nog actueel en sluit het aan op uw gezins- en arbeidssituatie. Zaken als :

Daarnaast adminstreren wij deze verzekering, informeren wij u als de verzekeraar wijzigingen doorvoert of vragen heeft en helpt Het Bespaarhuis u bij een onverhoopte claim.

 

Wilt u toch advies?

Wanneer u toch advies wenst, dan zijn wij u natuurlijk graag van dienst. Wij hanteren een uurtarief van € 85,00 of zullen met u van te voren afspreken wat het advies in uw specifieke situatie maximaal kost.

Stop met teveel betalen! Doorloop de AOV bespaarscan en bekijk of ook u tot wel 20% op uw AOV premie kan besparen.
Bekijk hoeveel u bespaart
Start